MATH SOLVE

4 months ago

Q:
# A car is traveling at a speed of 44 feet per second. What is the car’s speed in miles per hour? How many miles will the car travel in 4 hours? In your computations, use the fact that 1 mile is equal to 5280 feet. Do not round your answers

Accepted Solution

A:

3600 seconds per hour

44 * 3600 = 158400 feet per hour

158400 / 5280 = 30 miles per hour

30 * 4 = 120 miles

44 * 3600 = 158400 feet per hour

158400 / 5280 = 30 miles per hour

30 * 4 = 120 miles